گزارشی از چگونگی تدوین کتاب «الغدیر» و معرفی نویسنده آن و بیان ویژگیهای این کتاب است.
نگاهی به واقعه غدیر، بررسی سند حدیث غدیر، تأملی در معنای حدیث غدیر و گزارشی از کتابب الغدیر
این اثر ضمن معرفی علامه امینی نویسنده کتاب الغدیر، نگاهی به واقعه غدیر و بررسی سند حدیث غدیر دارد و در قالب مصاحبه ای خیالی بین علامه امینی و نویسنده ارائه شده است.
در برخی کتابها تنها ماجرای غدیر بیان شده اما به حدیث غدیر اشاره نشده است و در برخی دیگر حدیث غدیر تبیین شده اما سند آن آورده نشده است. مواردی نیز وجود دارد که با وجود ذکر حدیث و سند غدیر از کتاب الغدیر نامی برده نشده است و در برخی نیز با وجود اشاره به کتاب الغدیر، علامه امینی معرفی نشده است اما در کتاب" با غدیر و الغدیر" تمام مباحث مربوط به غدیر از ماجرای غدیر گرفته تا کتاب الغدیر و معرفی علامه امینی گنجانده شده است
در این نوشتار به صورت اجمالی ضمن بررسی سند حدیث غدیر و اثبات صحت و تواتر این سند، به بیان معنای حدیث مزبور پرداخته شده و شرح کوتاهی از واقعه غدیر ارایه گردیده است. نویسنده همچنین در طی یک مصاحبهای به معرفی علامه عبدالحسین امینی نویسنده کتاب الغدیر پرداخته و انگیزه وی از تالیف این کتاب را جویا شده و چگونگی تدوین کتاب مزبور در حوزه علمیه نجف و تلاشهایی که ایشان در این زمینه متحمل شدهاند را ذکر کرده است. آنگاه به ویژگیهای کتاب الغدیر مانند استحکام علمی مباحث مندرج در آن متن روان و روشن آن و پاسخ دادن به مهمترین سوالات در حوزه بحثهای ولایی در این کتاب اشاراتی صورت گرفته است.