اثر حاضر، پژوهشی در زمینه ابعاد اجتماعی، اخلاقی و خانوادگی استفاده از ماهواره و بایسته های مربوط به آن است. در ابتدای کتاب مباحثی در مورد ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در مورد کارکردهای مثبت و منفی استفاده از ماهواره ارایه شده و نحوه مواجهه با این پدیده با توجه به ارزش های اسلامی حاکم بر جامعه ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
نگارنده بر این باور است که استفاده از ماهواره و رسانه های غربی بیش از آنکه استفاده علمی و فرهنگی داشته باشد، موجب دور شدن از معنویت، بی غیرت شدن تدریجی مردم، ترویج فرهنگ بیگانه، گسترش لذت گرایی و فراهم کردن زمینه های گناه و مفاسد اجتماعی در جامعه ایران شده و موجبات انحطاط فرهنگی را و همچنین ناامنی سیاسی را فراهم می آورد. وی تعقل در برخورد با این پدیده و پرهیز از تعصب در این زمینه را خواستار شده و نقش رسانه ملی و مسئولان فرهنگی را در کنترل کردن این پدیده را مهم ارزیابی نموده است. کتاب در چهار بخش: دلایل خرید ماهواره، پاسخ به پرسش ها، حرف های شما، حرف های آخر ما به این موضوع می پردازد.
گزیده کتاب
گزیده1:
قدیم ترها یادمان هست گاهی مهمانی ها روی پشت بام خانه ها برپا می شد. و به جای بشقاب های یک نفره،طبقی در مقابل چند نفر می گذاشتند و با مهر و محبت ،دسته جمعی غذا می خوردند. آن روز، بزرگ تر ها به ما کوچکتر ها می گفتند ((رزق ما از آسمان می آید )) امروز هم پشت بام خانه هامان سفره شده و یک بشقاب برای همه می گذارند.
اما حالا دیگر کسی در پشت بام غذا نمی خورد با این حال باز هم غذاها یمان از آسمان می آید ،اما از راه بشقاب به خانه مان سرازیر می شود. همه باهم می نشینند وبا حرص و ولع ،غذای این بشقاب را می خورند! غذا خوردن مان چیزی طول نمی کشید اما چرا غذاهای این بشقاب ،تمامی ندارد؟صبح تاشب،شب تا صبح! پس کی سیر می شویم؟
ماهواره ،وسیله است که به واسطه آن بنیان بسیاری از خانواده ها زیر و رو شده و زمینه ساز فروپاشی نظام خانه و خانوداده شده است. ابزاری که برخی آن را به سربازان پیاده نظام جنگ نرم تشبیه می کنند که تا قلب خانه ها نفوذ کرده است ،یعنی دشمن با استفاده از این ابزار ،نیروی پیاده نظامی خود را روی پشت بام های خانه های ما پیاده کرده است.