کتاب حاضر که ترجمه ای است از کتاب «الشیعة هم اهل السنّة» از آقای دکتر تیجانی که پس از تحقیق به مذهب تشیع مشرف گشته است، به دنبال اثبات این نکته است که در میان مسلمانان، فقط پیروان مذهب شیعه هستند که پیرو واقعی سنت پیامبرند نه اهل سنت که خود را به این نام نامیده اند! نویسنده در این کتاب با بررسی مسائل گوناگونی که مورد اختلاف شیعه و سنی است با استناد به آیات قرآن و روایات نقل شده در منابع روایی اهل سنت و منابع تاریخی مورد قبول آنان، این مساله را اثبات می کند که عملکرد شیعیان، مطابق سنت پیامبر بوده و نه عملکرد اهل سنت. برخی از موضوعاتی که نویسنده در این کتاب به آنها می پردازد به این قرار است:سوزاندن احادیث پیامبر در زمان خلفای راشدین، روش برخورد با دیگر تفکرات، مقایسه عملکرد خلفا با سیره پیامبر اکرم- صلی الله علیه و آله - ، مقایسه فقه شیعی و سنی و ...تسلط بر منابع روایی و تاریخی اهل سنت و نمایاندن تناقضات موجود در این روایات و تناقضات میان عملکرد اهل سنت با اعتقادات خودشان، از ویژگی های این کتاب است.
محمدتیجانی السماوی در سال ۱۳۱۵ش در شهر «قوضه» در جنوب تونس متولد شد. تحصیلات خود را تا مدارج دبیرستان و پیشدانشگاهی گذراند. پس از استقلال تونس از فرانسه استادیار مؤسسات پیش دانشگاهی شد. پس از ۱۷ سال تدریس به دانشگاه سوربون رفت و بیش از ۸ سال به بررسی و تطبیق ادیان توحیدی سه گانه پرداخت و پس از اخذ لیسانس تحقیقات تخصصی در این زمینه از دانشگاه سوربن فارغالتحصیل شد و همچنین در رشته فلسفه و علوم انسانی و پس از آن در رشته تخصصی تاریخ و مذاهب اسلامی از این دانشگاه دکترای درجه ۳ و سپس دکترای بینالمللی اخذ کرد. تیجانی از پیروان اهل سنت و فرقه مالکی بود. او در ده سالگی حافظ نیمی از قرآن کریم بود. در جوانی و پس از شرکت در کنفرانس مربوط به اعراب مسلمان در مکه تحت تأثیر وهابیت قرار گرفت و به تفکرات آنها گرایش پیدا کرد. برای آشنایی بیشتر با اندیشههای وهابی به لیبی، مصر، لبنان، سوریه، اردن و عربستان سفر کرد. به او پیشنهاد اقامت در دانشگاه الازهر مصر داده شد. او در یکی از سفرهایش به لبنان با دکتر منعم از اساتید دانشگاههای عراق که شیعی مذهب بود آشنا گردید. این آشنایی باعث شد که وی به تفکر شیعه بیاندیشد و پس از مطالعات و بررسیهای دقیق وارد دنیای تشیع شود، تا جایی که هماکنون وی یکی از بزرگترین مبلغان مکتب شیعه است. تیجانی تاکنون ۱۱ جلد کتاب پیرامون تشیع نگاشته است که پرمخاطبترین آنها عبارتند از: آنگاه هدایت شدم، اهل سنت واقعی(دوجلد)، از آگاهان بپرسید، همراه با راستگویان، راه نجات، اهل بیت کلید مشکلها، سفرها و خاطرات.
گزیده کتاب
گزیده کتاب:
آنها [اهل سنت] و البته گذشتگان از صحابه و خلفای راشدین که دنبال رو آنها هستند و به دوستی آنها تقرب به خدا می جویند در برابر سنت پیامبر ، یک موضع منفی داشته اند و آن را سوزانیده اند و مردم را از بازگو کردن آن جلوگیری کرده اند ... و به جای آن، اجتهادات و نظریات صحابه و توجیه و تفسیر آنها را نهاد[ند]. فرمانروایان کوشیدند: نخست حدیثهای دروغینی بسازند که روش آنها را در جلوگیری از نوشتن سنت پیامبر و احادیث او را توجیه کند. مسلم در صحیح خود با سند خویش آورده است که ... پیامبر خدا فرمود : «از زبان من چیزی را ننویسید و هر کس جز قرآن نوشته است باید آن را پاک کند و باکی نیست...»
سازندگان آن از چند چیز بی خبر بوده اند:
الف: اگر پیامبر خدا این سخن را فرموده بود باید صحابه سخن او را گوش می کردند و پیش از فرمانروایی ابوبکر و عمر آن را از میان می بردند... ب: ... ج: اگر این حدیث درست بود باید ابوبکر و عمر آنها را پاک می کردند نه آنکه بسوزانند. د:اگر این حدیث درست بود، مسلمانان از زمان عمر بن عبد العزیز تا به حال همه گناهکار بوده اند زیرا بر خلاف نهی پیامبر عمل کرده اند ... و بخاری و مسلم همه این حدیث را صحیح می دانند ولی خود با آن مخالفت می کنند و هزاران حدیث پیامبر را می نویسند.