ضـرورت حـفـظ وحدت میان مسلمین وایستادگی آنان در برابردشمنان بر هیچ عاقلی پوشیده نـیست، همچنانکه آشنائی هر مسلمان با آئین فکری و عقیدتی خویش نیز از ضروریات است، تا قول احسن را بیابد و بشارت الهی را شامل گردد.
بر اهل دانش پوشیده نیست که تشنگی جهان بشریت نسبت به حقایق در عصر حاضر اگر بی نظیر نـبـاشـد کم نظیراست، که ساخت وسایل ارتباطی سریع از یک سوی و ظهور جمهوری اسلامی به عـنوان نظامی که براساس دین مدعی تامین سعادت دنیائی و اخروی بشراست از سوی دیگر بر این تـشـنـگی افزوده است، در این میان، کنجکاوی نسبت به مذهب تشیع خود جایگاهی ویژه دارد که حـق جـویانی چون دکتر محمد تیجانی سماوی، صالح وردانی، شیخ معتصم سید احمد و با تحقیق و جـسـتـجـو و میزان قرار دادن عقل و کتاب و سنت به این نتیجه رسیده اند که تنها گروه بر حق و نجات یافته شیعه دوازده امامی است و بس.
محمدتیجانی السماوی در سال ۱۳۱۵ش در شهر «قوضه» در جنوب تونس متولد شد. تحصیلات خود را تا مدارج دبیرستان و پیشدانشگاهی گذراند. پس از استقلال تونس از فرانسه استادیار مؤسسات پیش دانشگاهی شد. پس از ۱۷ سال تدریس به دانشگاه سوربون رفت و بیش از ۸ سال به بررسی و تطبیق ادیان توحیدی سه گانه پرداخت و پس از اخذ لیسانس تحقیقات تخصصی در این زمینه از دانشگاه سوربن فارغالتحصیل شد و همچنین در رشته فلسفه و علوم انسانی و پس از آن در رشته تخصصی تاریخ و مذاهب اسلامی از این دانشگاه دکترای درجه ۳ و سپس دکترای بینالمللی اخذ کرد. تیجانی از پیروان اهل سنت و فرقه مالکی بود. او در ده سالگی حافظ نیمی از قرآن کریم بود. در جوانی و پس از شرکت در کنفرانس مربوط به اعراب مسلمان در مکه تحت تأثیر وهابیت قرار گرفت و به تفکرات آنها گرایش پیدا کرد. برای آشنایی بیشتر با اندیشههای وهابی به لیبی، مصر، لبنان، سوریه، اردن و عربستان سفر کرد. به او پیشنهاد اقامت در دانشگاه الازهر مصر داده شد. او در یکی از سفرهایش به لبنان با دکتر منعم از اساتید دانشگاههای عراق که شیعی مذهب بود آشنا گردید. این آشنایی باعث شد که وی به تفکر شیعه بیاندیشد و پس از مطالعات و بررسیهای دقیق وارد دنیای تشیع شود، تا جایی که هماکنون وی یکی از بزرگترین مبلغان مکتب شیعه است. تیجانی تاکنون ۱۱ جلد کتاب پیرامون تشیع نگاشته است که پرمخاطبترین آنها عبارتند از: آنگاه هدایت شدم، اهل سنت واقعی(دوجلد)، از آگاهان بپرسید، همراه با راستگویان، راه نجات، اهل بیت کلید مشکلها، سفرها و خاطرات.
گزیده کتاب
گزیده1:
الف : خدا
اهل سنت عموما معتقد به رؤیت خداوند متعال هستند,واحادیثی در کتابهای روائی خود نظیر ((بخاری )) و((مسلم )) در این رابطه می آورند, مانند:.
1 ((خداوند سبحان در برابر بندگانش نمایان می شود واورامی بینند, چنانکه ماه را در شب چهاردهم می بینند))
2 ((خداوند هر شب به آسمان دنیا فرود می آید))
3 _ ((پایش را نمایش می دهد تا مؤمنین اورا بشناسند))
4 (( خداوند پایش را در جهنم می گذارد پس جهنم پر می شود))
5 خداوند می خندد وتعجب می کند, دو دست ودو پا وپنج انگشت دارد که آسمانهارا بر انگشت اول , زمین ها را ، بر انگشت دوم درختان را، بر سوم , آب وخاک را بر چهارم وسایر آفریدگان را برانگشت پنجم می گذارد))