«منِ دیگرِ ما» تلاش می کند با تکیه بر مبانی دینی، مهارت های تربیت فرزند در دنیای امروز را با قلمی ساده و روان به پدران و مادران آموزش دهد. این اثر، که به قلم جذاب و دلنشین محسن عباسی ولدی نوشته شده است، تا کنون 22 بار تجدید چاپ شده و اکنون با ویرایشی جدید و اضافه شدن دو جلد دیگر، آماده استفاده علاقه مندان و دغدغه مندان شده است.
نویسنده در این جلد از کتاب به سراغ «گزاره های رفتاری» رفته است. گزاره های رفتاری در تربیت را می توان در دو گزاره ی اصلی خلاصه کرد: محبت و احترام. در این کتاب به بحث «محبت» پرداخته شده است و آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده است: محبت و ضرورت آن، آثار محبت، چرا محبت نمی کنیم؟ دلایل عدم تأثیر محبت و شیوه های ابراز محبت.
این جلد شامل 5 بخش با عناوین: «محبت؛ هوای نفس کشیدن تربیت است» ، «از محبت خارها گل می شود» ، «خودمان را معاینه کنیم» ، «کشتن و درو نکردن» و «این رودها به دریا می ریزد» می باشد.
ضمیمه ی ادبی این کتاب نیز «کویر سوخته ای که برای کودکم ساخته ام» نام دارد.
امروزه، دو رویکرد اصلی به بحث تربیت وجود دارد. رویکرد اول، محور اصلی مباحث را به پاسخ گویی به مشکلات روزمره تربیتی اختصاص می دهد. مدیریت مباحث در این رویکرد، به دست سؤالاتی است که مردم، درباره مسائل تربیتی می پرسند. رویکرد دوم، مباحث تربیتی را به صورت قاعده مند، مطرح می کند. این رویکرد معتقد است: اگر والدین، قواعد تربیت فرزند را یاد بگیرند، بسیاری از مشکلات تربیتی با استفاده از همین قواعد، حل خواهد شد.
هفت جلد این کتاب، با عناوین زیبا و جذابش، تقریبا اکثر دلمشغولی های والدین و مسائل پرکاربرد، روزمره و تازه تربیت فرزند را در بر می گیرد. عناوین این هفت جلد عبارت است از:
جلد اول: جوجه های رنگی و بچه های فرنگی (مشکلات پیش روی تربیت در دنیای امروز)
جلد دوم: خارهای گل شده و گل های خارشده (نقش محبت در تربیت فرزند)
جلد سوم: پرنده های در قفس و کودکی های نارس (نقش آزادی در تربیت کودک)
جلد چهارم: بازی های عسلی و عسل های بدلی (نقش بازی در تربیت کودک) *
جلد پنجم: قاب سراب نشان و بیداری خواب نشان (نقش تلویزیون در تربیت کودک)
جلد ششم: بازی روی ابر خیال و کودکی های رو به زوال (نقش بازی های رایانه ای در تربیت فرزند)
جلد هفتم: ارتش رایانه ای و نوازش تازیانه ای (نقش بازی های رایانه ای در تربیت فرزند)
گزیده کتاب
گزیده1:
حتماً این مصرع از شعر مولوی را شما هم شنیدهاید: «ازمحبّت خارها گل میشود»، امّا چقدر به حقیقت آن فکر کردهاید؟ بسیاری از مشکلات تربیتی که مثل خارِ در چشم، موجب آزار روحی و عصـبی ماست، با معجزۀ محبّت به راحتی هر چه تمامتر قابل حل است. محبّت، بنیان روش تربیتیِ هر کسی است که با انسان، آشناست. پیامبر نیکیها محمّد مصطفی؟ص؟ فرمود: «محبّت اساس من است». هر گاه دغدغۀ تربیت، فکرتان را به خود مشغول کرد، اعجاز محبّت را فراموش نکنید
گزیده2:
یکی از اصلی ترین نتایج محبت،خاصیت هم سان سازی آن است.محبت را به شکل محبوب در می آورد.کودکانی که عاشق پدر و مادرشان هستند،بی آنکه پدر و مادر دستوری بدهند،بسیاری از مسائل تربیتی را همانطور که پدر و مادر مراعات میکنند،انجام می دهند. اگر هم غافل باشند،به محض اینکه متوجه می شوند فلان کار مورد علاقه پدر و مادر است،بدون اجبار انجام می دهند... (صفحه 49)
گزیده3:
دختر لغزیده بود و در دام یک دوستی نابجا افتاده بود.مادر،آرام و قرار نداشت.هر چیزی را می توانست تحمل کند،جز این. وقتی به او گفتند که دخترت را به همراه یک پسر دیده اند، آرزوی مرگ دخترش را کرد.دختر که به خانه آمد،تا میتوانست او را به باد کتک گرفت.به هر زوری که بود،دختر را وادار کرده بود که مشاوره کند.دختر میگفت من خودم دردم را میدانم،نیاز به مشاوره نیست؛اما راهی برای درمانش ندارم.مادر که می پرسید دردت چیست،دختر سکوت می کرد و مادر،عصبانی تر می شد.مادر روی صندلی می نشیند و دختر ایستاده.به دختر هم می گویم بنیشیند.کمی با فاصله از مادرش می نشیند.مادر با من حرف میزند،از واژه واژه حرف هایش آتش می بارد،از بس که عصبانی است.پای چشم دختر کبود است.معلوم است که بد کتک خورده. سرش راهم بالا نمیگیرد،برای همین است.نمیخواهد کبودی چشمانش را ببینم.حرف های مادر را می شنوم:
-باور کنید به هرچیزی فکر میکردم،جز اینکه یک روز دخترم را با پسری ببینند.مگر دختر من چند سال دارد؟یک دانش آموز مدرسه ی راهنمایی چقدر باید جسور باشد که بتواند چنین کاری کند.آن هم دختر من؟مگر من و پدرش برای تربیتش کم گذاشتیم؟برای تربیت این بچه روز و شب نداشتیم.حالا نمی دانم چه کنم؟اگر پدرش بفهمد،تکه بزرگش گوشش خواهد بود.خدا می داند روی پدرش در محله چه حساب هایی که باز نمی کنند....(صفحه 130)